Arlo Go 如何做到真正無線?原來全靠這技術⋯⋯ | This Is NETGEAR @ HK

Arlo Go 如何做到真正無線?原來全靠這技術⋯⋯

市面上唔少 IP Cam 都需要駁線,所以安裝時都有一定難度。就算用了同時供電的 LAN 線,還是有條線需要暫收藏好。裝修時找了師傅入屋拉線,以後想轉位置又改不了。最近 NETGEAR 推出了Arlo Go 無線網絡攝影機聲稱連主機都唔洗,做到真正無線,能獨立運作!

11

點解可以做到唔行 LAN 線、唔行 Wi-Fi 都可以即時用手機睇到影像呢?就係因為佢直接行 4G LTE,只要插張 4G SIM 卡落去,Arlo Go 所拍的影像就能傳送到雲端同本地儲存空間,完全唔需要用到家居網絡。亦因如此,Arlo Go唔再好似 Arlo Go需要考慮主機與鏡頭之間的距離。無論放到幾遠,室內室外都一樣用得。arlo_go_01

另外,Arlo Go更擁有 Arlo Pro 的所有優點,不但擁有雙向對話,同時能夠收音咪及喇叭,更有自動透過電郵傳送通知,能夠發出警示,嚇退可疑人物。130度的超強觀察視野,加上紅外線運動傳感器的輔助,就算黑暗環境,所有動靜都無所遁形。咁強勁的產品現在已經有得預購了!很期待到手的一天啊!

 

 


本文章Arlo Go 如何做到真正無線?原來全靠這技術⋯⋯thisgear.com首發;全力支持NETGEAR

You may also like...